Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΚΕ : Καμία απάντηση από την κυβέρνηση για τη μονάδα επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή της Μάνδρας

 

Απο 902.gr

Τη «σιωπή» της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία της μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Μάνδρας - Ειδυλλίας του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός πως το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση για το θέμα πριν από περίπου δύο μήνες απαιτώντας τη διακοπή κάθε ενέργειας δημιουργίας της Μονάδας, η κυβέρνηση «δεν έχει απαντήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη ζωή και την υγεία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων στη Δυτική Αττική», ακολουθώντας «την τακτική της σιωπής που ακολούθησαν η δημοτική αρχή Μάνδρας - Ειδυλλίας και οι περιφερειακές διοικήσεις Δούρου και Πατούλη, για να περάσουν στα μουλωχτά τους απαράδεκτους σχεδιασμούς που από κοινού έχουν για το λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αττικής».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως αν δεν ήταν το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» το θέμα θα είχε θαφτεί και ότι «ο λαός της Μάνδρας είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει αν τολμήσουν και προχωρήσουν στη δημιουργία μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το ΚΚΕ από τις 3 Σεπτέμβρη 2020 έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς το υπουργείο Εσωτερικών και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια δημιουργίας μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στην εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή της Μάνδρας και του Θριάσιου Πεδίου.

Έχουν περάσει από την ημερομηνία κατάθεσης της Ερώτησης πάνω από δύο μήνες και η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη ζωή και την υγεία χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων στη Δυτική Αττική.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει την τακτική της σιωπής που ακολούθησαν η δημοτική αρχή Μάνδρας - Ειδυλλίας και οι περιφερειακές διοικήσεις Δούρου και Πατούλη, για να περάσουν στα μουλωχτά τους απαράδεκτους σχεδιασμούς που από κοινού έχουν για το λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αττικής.

Ο λαός της περιοχής ξέρει, ότι αν δεν ήταν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", το θέμα θα είχε κυριολεχτικά θαφτεί. Ξέρει, ότι μόνο το ΚΚΕ, οργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση στη Μάνδρα για να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό, για να οργανώσει τον αγώνα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, αντί να σιωπούν και να κουνάνε προκλητικά το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης στο λαό για τη δημόσια υγεία, καλό θα είναι να απαντήσουν για τις δικές τους ευθύνες που η Δυτική Αττική έχει μετατραπεί σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων, σε κόμβο συγκέντρωσης ρυπογόνων δραστηριοτήτων με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής.

Ο λαός της Μάνδρας είναι έτοιμος να τους αντιμετωπίσει αν τολμήσουν και προχωρήσουν στη δημιουργία μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή.

Η μόνη επιλογή που έχουν, είναι να το πάρουν πίσω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : Ενάμιση Χρόνο Μετά Τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές Στα Μαύρα Σκοτάδια Παραμένει Η Δυτική Αττική(ΠΕΟΑΘ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άντε πάλι τα ίδια - Ανατίναξαν το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στις Ερυθρές

  Άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Το νέο χτύπημα έγινε στις Ερυθρές, στα σύνορα Βοιωτίας με τη δυτική Αττική, όπου στις 4:30΄τα ξημερώματα, οι περίοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Οι δράστες αρχικά "ξήλωσαν" τα ρολά της τράπεζας, στα οποία έδεσαν συρματόσχοινο και το τράβηξαν με αυτοκίνητο. Στη συνέχεια δεν ανατίναξαν το ΑΤΜ με τη γνωστή μέθοδο του αερίου, αλλά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ανατινάζοντας μέρος του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης. Οι δράστες, που σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πρέπει να ήταν τρεις, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Ακόμη δεν έχει γνωστό το ποσό που περιείχαν οι κασετίνες. Lamiareport

Χρήστος Στάθης : «Κρατάμε ψηλά τα μανίκια και τα πόδια στη γη»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020  «Κρατάμε ψηλά τα μανίκια και τα πόδια στη γη» Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη των θεμάτων στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης, δώδεκα μήνες μετά την έναρξη της θητείας της. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, δίνεται συνέχεια στην ενημέρωση των πολιτών, η οποία θα επαναλαμβάνεται σε πάγια βάση. «Κρατάμε ψηλά τα μανίκια και τα πόδια στη γη»,  καταλήγει στο μήνυμα του το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

(Ξανα)εμφανίστηκε καρχαρίας σε ρηχά στο Πόρτο Γερμενό ! (Βίντεο)

 Είναι η στιγμή που πας να ψαρέψεις στα βραχάκια και συναντάς πολύ μεγάλο ψάρι! Πρόκειται για αρκετά μεγάλο καρχαρία που έκανε την εμφάνισή του σε ρηχά νερά στο Πόρτο Γερμενό.Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και οι επίδοξοι αλιείς το εκλαμβάνουν με ψυχραιμία αφού βρίσκονται ... εκτός νερού!! Δείτε το βίντεο α πο την ομάδα   #fishing in Greece  : ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ NEWSPULL : "ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ"