Φεβρουαρίου 2021 - Ερυθραί Κεφαλαί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :


Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Χουλιάρας: 1.500 σεισμοί σε δύο μήνες στον Κορινθιακό Κόλπο

Φεβρουαρίου 28, 2021 0

 


Ερωτήματα χρηστών μετά την ανάρτησή του στο Facebook – Τι είπε για το ρήγμα των Αλκυονιδών.

Την έντονη σεισμική δραστηριότητα στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο το τελευταίο διάστημα αποτύπωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Χουλιάρας κάνει λόγο για περισσότερους από 1.500 σεισμούς στην περιοχή από την αρχή της χρονιάς.

Διαβάστε : Συνεχή άνοδο στις μετρήσεις για site παρουσιάζει το newspull.gr!!

Η ανάρτηση του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών προκάλεσε τη ανησυχία των πολιτών που τον παρακολουθούν, με συνέπεια ένας από αυτούς να τον ρωτήσει εάν επηρεάζονται οι Αλκυονίδες. Ο κ. Χουλιάρας απάντησε από την πλευρά του πως δεν έχει άμεση σχέση με τα ρήγματα στην περιοχή των Αλκυονίδων η σεισμικότητα που φαίνεται στον χάρτη. Όσο για το αν είναι συχνό το φαινόμενο στον ελλαδικό χώρο, σημείωσε πως ίδιο πράγματα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό και στην Κρήτη.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Αυτή είναι η επόμενη ημέρα και για τις Ερυθρές ; Υπάρχει κανείς για να παρέμβει ;


Read More

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης απο τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας

Φεβρουαρίου 26, 2021 0

 


Ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας- Ερυθρών- Οινόης στo πλαίσιo προαγωγής και προστασίας της κοινωνικής ζωής και της ψυχικής υγείας των πολιτών του Δήμου μας, κατά την περίοδο της πανδημίας, ανακοινώνει  τη  λειτουργία Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή συμμετοχή  στις Συμβουλευτικές ομάδες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2263320110 (ώρες επικοινωνίας:07.00 πμ - 15.00 μμ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηpsysupport21@mandras-eidyllias.gr 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ NEWSPULL.GR


ΔΙΑΒΑΣΤΕ :  Αυτή είναι η επόμενη ημέρα και για τις Ερυθρές ; Υπάρχει κανείς για να παρέμβει ;


Read More

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Μάνδρα - Ειδυλλία : Με υδροφόρες συντηρεί τα αποθέματα νερού ο Δήμος μετα απο ζημιά – Έκκληση για λελογισμένη χρήση

Φεβρουαρίου 24, 2021 0

 Ζημιά προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ κατά τις εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων που πραγματοποιεί για λογαριασμό της ΑΔΜΗΕ συνεργείο στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.

Ο αγωγός τροφοδοτεί μεταξύ άλλων το κεντρικό αντλιοστάσιο του Δήμου, με αποτέλεσμα και η Δημοτική Ενότητα Μάνδρας να είναι ανάμεσα σε εκείνες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολοβέντζος μετέβη αμέσως στο σημείο κι όπως ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ΕΥΔΑΠ που έχουν αρχίσει την προσπάθεια επισκευής, ακόμη δε μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και ο απαιτούμενος χρόνος αποκατάστασης της.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι Υπηρεσίες μας συντηρούν τα αποθέματα νερού του Δήμου μας με υδροφόρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διακοπή υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ και κάνουμε έκκληση στους πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας για λελογισμένη χρήση ύδατος (εξασφάλιση υγιεινής και ατομικής καθαριότητας).

Οι εργασίες επισκευής στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα που απείλησε τη Δημοτική Ενότητα Μάνδρας με ολική διακοπή υδροδότησης, οφείλεται σε ζημιά που προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ κατά τις εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων που πραγματοποιεί για λογαριασμό της ΑΔΜΗΕ συνεργείο στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.


Με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες ο Δήμος μας έχει καταφέρει να αποτρέψει τη διακοπή νερού από το απόγευμα όταν και συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, σταμάτησαν την παροχή για την έναρξη των εργασιών.  


Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης


Γραφείο Τύπου


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ SITE ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Read More

Αυτή είναι η επόμενη ημέρα και για τις Ερυθρές ; Υπάρχει κανείς για να παρέμβει ;

Φεβρουαρίου 24, 2021 0

24/2/21 1:00 μ.μ.

Είναι γνωστό ότι στον κάμπο που μοιράζονται οι Ερυθρές με την Θήβα υπάρχει  δομή φιλοξενίας χιλιάδων αλλοδαπών συγκεκριμένα στην θέση Χαρα'ι'ντίνι δίπλα στην ΠΕΟΑΘ.

Στη χθεσινή πυρκαγιά εντός της δομής  δυστυχώς έχασε και την ζωή ένα 7χρονο παιδί,ενώ έγινε επίθεση απο τους εξεγερμένους αλλοδαπούς στις πυροσβεστικές δυνάμεις που προσέγγισαν την περιοχή για την κατάσβεση της φωτιάς..

Είναι γνωστό επίσης ότι ο κάμπος της "Θήβας" όπως τον ονομάζουν στο Κριεκούκι ,περιλαμβάνει και ιδιοκτησίες δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν σε δημότες Ερυθρών.Η αγροτική οικονομία(επίσης κτηνοτροφία και πτηνοτροφία) είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ για τις Ερυθρές και αυτό απο μόνο του θα έπρεπε να εξαφανίσει την "απάθεια" στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί κάτοικοι ...
Όπου υπάρχουν τέτοιες δομές παρατηρούνται φαινόμενα όπως καταπάτηση και αρπαγή γής ή των προιόντων που παράγονται απο αυτή όπως επίσης και αρπαγές ζώων απο στάνες ,πτηνοτροφεία κτλ..

Ερώτηση : Προτίθεται κανείς να ασχοληθεί ή και να διαμαρτυρηθεί στο αρμόδιο υπουργείο για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό μεταναστών (άρα και των προβλημάτων) στην περιοχή ; 
Να μην το βλέπουμε το πρόβλημα αυτό ώς μακρινό καθώς ΗΔΗ διαδραματίζονται σοβαρά γεγονότα στη δομή που βρίσκεται μόλις μια ανάσα(ελάχιστα χιλιόμετρα) απο τον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας!


ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ


 
Read More

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Εφικτή η πρόσβαση στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης - Αττικής

Πράσινα άλογα σε γαλάζιες παραλίες!!

Φεβρουαρίου 18, 2021 0

 


18/2/21 11:07 π.μ.
"Γαλάζια Σημαία" στη Δυτική Αττική - Όταν τα άρθρα του newspull "αιφνιδιάζουν" τους Δημάρχους!

Είναι η στιγμή που ο δημοσιογράφος στηριζόμενος προφανώς στην απήχηση άρθρου του newspull.gr που έγινε γνωστό λίγες ημέρες πρίν την συνέντευξη(δείτε εδώ) ,ρωτά τον Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας εάν σκοπεύει να ξεκινήσει διαδικασίες για την απόκτηση "Γαλάζιας Σημαίας" σε μια απο τις παραλίες του Δήμου(5' 35").
Ο Δήμαρχος κ.Στάθης κατα την άποψή μας χωρίς να γνωρίζει ότι το θέμα διαβάστηκε απο ολόκληρη την Δυτική Αττική(όπου το newspull ήταν και παραμένει σε αναγνωσιμότητα το Νο1 blog στην περιοχή και όχι μόνο)αιφνιδιάζεται χωρίς να το δείχνει και αρκείται να δηλώσει ότι "έχουμε ξεκινήσει  τις διαδικασίες....."Read More

Σεισμός τώρα αισθητός στην Αθήνα – Επίκεντρο στη Θήβα

Φεβρουαρίου 18, 2021 0

 


Σεισμικη δόνηση περίπου 8 δευτερολέπτων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 05.04, στην περιοχή της Θήβας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται συγκεκριμένα 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θήβας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Τα 3,7 ρίχτερ που έγιναν αισθητά σχεδόν σε όλη την Αττική ξύπνησαν τους κατοίκους.

Ο σεισμός έγινε περισσότερο αισθητός πέρα από τη Βοιωτία και σε πολλές περιοχές στην Αττική Στο Περιστέρι τον Ασπρόπυργο και τα Λιόσια αλλά και στα βόρεια προάστια ένιωσαν τη δόνηση και άκουσαν τη βοή για αρκετά δευτερόλεπτα.

Πηγη
Read More

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 16/2/2021 ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑ - ΕΙΔΥΛΛΙΑ

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021

Βίλια-Ερυθρές,τι καιρό κάνει τώρα

Φεβρουαρίου 14, 2021 0

 


Αυτή τη στιγμή χιονίζει στα Βίλια και το Κριεκούκι.Το ύψος του χιονιού μέσα στα χωριά είναι γύρω στους 4-5 πόντους...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με βροχές στα δυτικά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας χώρας. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για την Κυριακή 14/02, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», αναμένονται:

από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής 14/02 βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν αργότερα στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας

μετά το απόγευμα της Κυριακής 14/02, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα (συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας)
Πηγή: meteo.gr


ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-02-2021 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 14-02-2021
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Xιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα δυτικά, μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από
βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9
μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7,
στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και σε πολλές περιοχές ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 01 βαθμό Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο και τα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Στερεάς, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά-ημιορεινά της δυτικής Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στα νότια νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 και στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο και στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν και στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ, στα νότια 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 και στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου, η μέγιστη τιμή θα σημειωθεί στην αρχή της ημέρας. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/02/2021
Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές
ώρες. Στα Δωδεκάνησα βροχές κατά διαστήματα.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι
οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την
ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της
Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά
τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί
παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο
παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

 


Read More

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας τέθηκε ο Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας

Φεβρουαρίου 12, 2021 0

 


Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Read More

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Μάνδρα - Ειδυλλία : «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων» και ηλεκτροφωτισμός της ΠΕΟΑΘ!!

Φεβρουαρίου 08, 2021 0


                                          ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: counter for blog     


>Διαβάσαμε στο "Διαύγεια" ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας:

 Αφού έλαβε υπόψη της την υπ’αριθμ. 987/27-1-2021 εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και τις διατάξεις του άρθρου 72 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87/7.6.2010

Αποφασίζει Ομόφωνα

Αποδέχεται την με αριθ. 201.6/2020 και αριθμό πρωτοκόλλου 2020-008601 του Πράσινου Ταμείου για την ένταξη της πράξης με τίτλο «Σύνταξη Σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Μάνδρας – Ειδύλλιας» με επιχορηγημένο ποσό 39.680,00 €. στο πρόγραμμα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του πράσινου ταμείου του χρηματοδοτικού προγράμματος: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2020.


Με την αναφορά σε ηλεκτρικό ρεύμα "ηλεκτριζόμαστε" και εμείς αφού σκεφτόμαστε ότι :

Ναι να υπάρχουν σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα(έστω και εαν τελικά αφορούν λίγους-διαβάστε παρακάτω)..Δυστυχώς όμως  άλλες θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητες σε έναν Δήμο που μετά την Μάνδρα Αττικής θυμίζει ερημωμένη περιοχή και άλλα είναι τα σημαντικά θέματα τα οποία ΔΕΝ βλέπουμε να υπάρχουν στην ατζέντα συζητήσεων.Αυτή η αναφορά γίνεται για να μην βγουν κάποιοι και πουν ότι δήθεν "εκσυγχρονίζεται" ο Δήμος με τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων όταν αυτά τελικά τοποθετηθούν ..

 Επειδή εμείς άλλα βλέπουμε...

Δυστυχώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν κάνουν αναφορές για το σκοτάδι που τυλίγει αυτή την τεράστια σε έκταση περιοχή όταν νυχτώνει.Η ανάγκη ηλεκτροφωτισμού της ΠΕΟΑΘ έστω στα σημαντικότερα σημεία της είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί..

Εάν παραμείνουμε σε αυτό το χάλι ακόμη και εξέδρα εκτόξευσης πυραύλων να αποκτήσουμε θα είμαστε τριτοκοσμικοί σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική..

Για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων...

Με μόλις 1.700 ΙΧ, 3.000 δίκυκλα, 1.000 ταξί και 6.000 εταιρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη τη χώρα που αφορά το πρόγραμμα για ηλεκτροκίνηση της κυβέρνησης αλλά και με δεδομένο ότι τα  ηλεκτρικά αυτοκίνητα των αξιόπιστων εταιρειών είναι πανάκριβα(απο 30.000 euro και πάνω!!!),καταλαβαίνετε  ότι τα σημεία φόρτισης στο Δήμο αφορούν ένα εξαιρετικά μικρό και προνομιούχο μέρος των κατοίκων...(και φυσικά ένα πολύ μικρό κομμάτι του γενικού πληθυσμού της χώρας  άρα και των επισκεπτών του Δήμου).


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι(πηγη in.gr) :

Τα ανώτατα ποσά επιδότησης φτάνουν τις 5.500 ευρώ για ΙΧ, 800 ευρώ για δίκυκλα και 8.000€ για ταξί.

Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν τις επιδοτήσεις θα πρέπει να μπουν σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ τηρείται και σειρά προτεραιότητας.

Το κίνητρο απόσυρσης κυμαίνεται από 400 – 2.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα επιδότησης 400 ευρώ για την εγκατάσταση φόρτισης.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ :Φωτο πηγη newspull : Μαύρα σκοτάδια στη ΠΕΟΑΘ

ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ


Read More

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

Ποια είναι η σχέση του newspull με το "Ερυθραί Κεφαλαί" - Απάντηση στην απορία αναγνωστών μας

Φεβρουαρίου 06, 2021 2

 
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ.....


Επειδή μας ρωτούν αναγνώστες κυρίως απο την Δυτική Αττική και Βοιωτία για το "Ερυθραί Κεφαλαί" εάν είναι δικό μας blog.

Το "Ερυθραί Κεφαλαί" με domain name newspull.blogspot.com υπήρξε αρχικά το δικό μας site πρίν μετονομαστεί σε newspull.Αυτή τη στιγμή το newspull ασχολείται με "ειδική θεματολογία" η οποία είναι γενικά θέματα,άρθρα,σχολιασμός και όχι με επικαιρότητα ειδησεογραφία.Μας αναδημοσιεύουν καθημερινά πολλοί μικροί και μεγάλοι ιστότοποι ειδήσεων κτλ(δείτε εδώ).Η θεματολογία μας "μοιράζεται" σε δεκάδες ομάδες σε διάφορα social media και σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια (Η.Π.Α) και όπως ξέρουν οι τακτικοί αναγνώστες μας η άμεση αλληλεπίδραση μας με το facebook έχει αποκλειστεί(Εδώ και 1 ολόκληρο χρόνο) : 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!! ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ Η ΑΠΟ ΕΔΩ Η ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ SITE!!! 

Το newspull.gr έχει τεράστια απήχηση αυτή τη στιγμή σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΩΣΤΟΣΟ σημαντικά θέματα απο Νομό Αττικής,Δυτική Αττική και Βοιωτία θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν σε αυτό το blog.

Αυτή τη στιγμή το "Ερυθραί Κεφαλαί" ανήκει σε άλλον διαχειριστή με την δική μας  άδεια χρήσης του ονόματος "ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ".

Το newspull συνέβαλε στην διαμόρφωση  και "σχεδίαση" (με template για blogger) του Ερυθραί Κεφαλαί αφιλοκερδώς!!Υπάρχουν δικά μας άρθρα που το "Ερυθραί Κεφαλαί" δημοσιεύει και το αντίθετο ωστόσο είμαστε 2 τελείως διαφορετικά site.Μέχρι εκεί όμως.

Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε μόνο με Δυτική Αττική.Το "Ερυθραί Κεφαλαί" είναι ένα φιλικό blog  με το οποίο συνεργαζόμαστε όπως και με άλλα μικρά ή μεγάλα blogs η site τα οποία μάλιστα υπάρχουν με σύνδεσμο στην αρχική σελίδα μας!Σίγουρα σας προτείνουμε το συγκεκριμένο blog για ενημέρωση Δυτικής Αττικής καθώς εκεί συχνά θα διαβάζετε και δικά μας άρθρα!

Αυτά για όσους έχουν απορίες!!


ΑΠΟ newspull.gr


Read More

Εορτάζει η Ι.Μ Οσίου Λουκά στη Βοιωτία(Πρόγραμμα)

Φεβρουαρίου 06, 2021 0

 


Ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες για την εορτή του Οσίου Λουκά στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά θα τελεσθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, ως εξής...:

Διαβάστε περισσότερα »

Read More

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση Χάρη Ρώμα με την Αντιδήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ευαγγελία Κουτσοδήμα για το "Φεστιβάλ Ελευθερών"

Φεβρουαρίου 04, 2021 0

 


Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης για την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην επικράτεια του.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, το Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Ευαγγελία Κουτσοδήμα και την Περιφέρεια ο εντεταλμένος Σύμβουλος και Τομεάρχης Πολιτισμού κος Χάρης Ρώμας.

Στο επίκεντρο της κουβέντας, εκτός από τη γενικότερη διερεύνηση των δυνατοτήτων στον τομέα του Πολιτισμού εν μέσω πανδημίας, βρέθηκε η ενίσχυση και ανάδειξη των εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στο φετινό «2ο Φεστιβάλ Ελευθερών». Το πρώτο «Φεστιβάλ Ελευθερών» είχε διοργανωθεί από το Δήμο με επιτυχία σε όλες τις ενότητες το περασμένο καλοκαίρι.

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Δελτίο Τύπου

Read More

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Δύο εβδομάδες χωρίς ανάρτηση το site του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας...

Φεβρουαρίου 03, 2021 0

 


Προφανώς απο τα πολλά έργα που γίνονται στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας δεν υπάρχει χώρος για να ανακοινωθούν στο επίσημο  site του Δήμου....

Δεν εξηγείται διαφορετικά η πλήρης στασιμότητα στις αναρτήσεις εδώ και 2 εβδομάδες(τελευταία ανακοίνωση στις 21 Ιανουαρίου δείτε εδώ)..

Τι να πει κανείς..Για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή μετά την Μάνδρα ; Στασιμότητα και απαξίωση δηλαδή αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόταν ο τόπος.Δυστυχώς οι φιλότιμες προσπάθειες κάποιων και οι ιδέες απο μόνες τους δεν επαρκούν.Χρειάζεται όρεξη και χρηματοδότηση για να ξεφύγει απο την κακομοιριά η περιοχή... Οι νέοι άνθρωποι ακούνε ή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα εγκαταλείψουν τον τόπο τους με προορισμό τας Αθήνας ; 

Κάτι θα ετοιμάσουμε τις προσεχείς ημέρες.. (καταγραφή μετα μουσικής...)

Φωτο-φόντο απο το newspull "Μαύρα σκοτάδια στην ΠΕΟΑΘ"  δείτε εδώ)

ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ
Read More

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Ριτσώνα : Δημιουργούνται 12 νέες δομές μεταναστών

Φεβρουαρίου 02, 2021 0

 


 Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης υποστηρίζει πως η «Ελλάδα έχει πάψει να είναι θέλγητρο για τους λαθροδιακινητές»  όμως από την άλλη υποστηρίζει πως δημιουργούνται 12 νέες δομές στη Ριτσώνα...

Διαβάστε περισσότερα »


Read More

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Post Top Ad

Your Ad Spot