Ιανουαρίου 2021 - Ερυθραί Κεφαλαί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :


Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Εμείς να δούμε πότε θα συνεργαστούμε για το τμήμα Αμπέλου και Οίνου - Συνεργασία Δήμου Λαμιέων με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ιανουαρίου 29, 2021 1

 


Τη σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Λαμιέων και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 28/1/2021, μετά από σχετική εισήγηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, κας Αμαλίας Ποντίκα.

Η σύνδεση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τους Δήμους συνιστά μια συνεργασία αμφίδρομης ωφέλειας, τόσο για την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και για τους Δήμους που μπορούν έτσι να αξιοποιούν την ακαδημαϊκή γνώση και την εμπειρία των ειδικών.

------

Newspull : ΠΡΩΤΟ SITE ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

------

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) και πιο συγκεκριμένα το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών Αγαθών, με το σύνολο των φοιτητών και των επιβλεπόντων Καθηγητών του πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης των μουσειακών εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας. Παρόμοιες ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης, είναι απολύτως αναγκαίες όχι μόνο στο Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, αλλά και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος» και τα άλλα Μουσεία του Δήμου Λαμιέων, για την ορθή λειτουργία των πολιτιστικών δομών, τη διατήρηση των συλλογών και έργων τέχνης σε άριστη κατάσταση και την απόκτηση πιστοποιήσεων από το ΥΠ.ΠΟ. Επιπρόσθετα, στο Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπεται συνεργασία με τη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑ.Δ.Α, με σκοπό τη συμβολή των ειδικών στην τουριστική ανάπτυξη που επιχειρείται στον Δήμο Λαμιέων και που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον, για τη δημιουργία και διαχείριση τουριστικού προϊόντος στον Δήμο και την ανάδειξή του σε τουριστικό προορισμό.


Πληροφορίες απο Star  Λαμίας


Read More

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Περιφερειακό Ιατρείο Μάνδρας : "Σώθηκε" η δεν κινδύνευσε ποτέ ;

Ιανουαρίου 24, 2021 2

        

        ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΩΣ 26-2-2021):  


  


Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας πρίν λίγες ημέρες ότι ούτε υπήρχε, ούτε προκύπτει λόγος ανησυχίας για διακοπή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Μάνδρας και ως εκ τούτων η φημολογία τίθεται στο περιθώριο ως ανυπόστατη....(Δείτε ΕΔΩ)

Απο την άλλη μεριά όμως όπως δημοσιεύτηκε  στον έντυπο τύπο της περιοχής αλλά και στα social media ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠ Κωνσταντίνος Ρόκας έγραψε ότι μετά την άμεση επικοινωνία με τον Βουλευτή Δυτικής Αττικης και Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ Γιώργο Κώτσηρα και στους αρμόδιους φορείς εξασφαλίστηκε τουλάχιστον προς το παρόν η αναστολή της παύσης της λειτουργίας και του κλεισίματός του Ιατρείου...

Επειδή αυτές οι 2 ανακοινώσεις λένε αντίθετα πράγματα θεωρήσαμε καλό να γίνει αυτή εδώ η ανάρτηση η οποία επισημαίνει ακριβώς αυτή την αντίθεση....


ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ERYTHRES-GO ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ(ΚΛΙΚ)Read More

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Μέγιστη βλακεία ... Μπήκαν "σπινιάροντας" με αγροτικά και κατέστρεψαν τον χλοοτάπητα του γηπέδου Πλαταιών!

Στάθης : Ανυπόστατη η φημολογία για κλείσιμο του Π.Ι. Μάνδρας

Ιανουαρίου 22, 2021 0

 

Απο το site του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας

Με σημερινή του επιστολή (21/01/21) προς το Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης Χρήστο Ε. Στάθη, ο Διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός της Υπηρεσίας ή εντολή από το Υπουργείο Υγείας που να προβλέπει τη διακοπή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Μάνδρας.

Αφορμή για την επιστολή που απέστειλε ο κος Ροϊλός αποτέλεσε φημολογία που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες κάνοντας λόγο για κλείσιμο του Π.Ι. Μάνδρας.

Ο κος Στάθης ευχαριστεί τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου για την άμεση ενημέρωση η οποία επιβεβαιώνει ότι ούτε υπήρχε, ούτε προκύπτει λόγος ανησυχίας και ως εκ τούτων η φημολογία τίθεται στο περιθώριο ως ανυπόστατη.  


Read More

Επειδή κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους! Διόνυσος Αττικής : Φώτα και στην ερημιά!!(photos)

Ιανουαρίου 22, 2021 0

 


Αυτές τις ημέρες βρεθήκαμε στον Διόνυσο Αττικής.Μας έκανε εντύπωση ότι ακόμη και σε ερημικές περιοχές κυριαρχεί το φώς.Δεν συσχετίζουμε ούτε και φιλοδοξούμε η περιοχή μας να γίνει Διόνυσος απο την μία ημέρα στην άλλη.Ούτε και εκεί κυριαρχεί η τελειότητα όμως ηλεκτροφωτισμός υπάρχει δίπλα στους δρόμους ακόμη σε ακατοίκητα σημεία του Δήμου.Περισότερο θέλουμε να δείξουμε σε όσους κατοίκους της Μανδροειδυλλίας είναι δύσπιστοι ή και αταξίδευτοι(τους λεγόμενους βλάμηδες)ότι υπάρχει φως ακόμη και στην ερημιά σε άλλα σημεία της Αττικής.
Γιατι τι να σου κάνει και ο Δήμαρχος όταν εσύ θεωρείς νορμάλ κατάσταση το σκοτάδι ;


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες απο τα μαύρα μας τα χάλια βράδυ στο Καραούλι και στα Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας Ειδυλλίας και μάλιστα σε ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ(ΠΡΙΝ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ)
ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :


21/1/21 3:59 μ.μ.

Read More

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Να μην δούμε τέτοιες εικόνες φέτος σε Ψάθα-Πόρτο Γερμενό...

Ιανουαρίου 20, 2021 0

 

Το κείμενο ενημερώθηκε στις 17:40

Το καλοκαίρι που έρχεται θα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω της "πανδημίας" .Ένα απο αυτά θα είναι και η στροφή του κόσμου ξανά στις κοντινές παραλίες της Αττικής.

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες στις παραλίες μας ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα ; Δεν θα επεκταθώ σε έργα που θα μπορούσαν να έχουν υλοποιηθεί όπως για παράδειγμα η σωστή αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Ψάθας - Αλεποχωρίου (πλήτεται απο συχνές κατολισθήσεις ) γιατι υπάρχει και είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία του κορωνοιού.

Πάμε σε απλά πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι..

Να τοποθετηθούν αποδυτήρια σε όλες τις παραλίες μας μικρές και μεγάλες.Το πρόβλημα με τις δημοτικές τουαλέτες στο Πόρτο Γερμενό είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ; Να τοποθετηθούν σε Ψάθα και Πόρτο Γερμενό χημικές τουαλέτες μέχρι να γίνει μελέτη ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση .Δεν είναι δυνατόν οι παραθεριστές να τρέχουν με ένα χαρτί υγείας μέσα στο δάσος και στις καλαμιές ούτε και είναι λύση να κάνουν την ανάγκη τους μέσα στην θάλασσα.Μετά μάλιστα απορούμε και κλείνουμε τα μάτια σαν να μην έγινε τίποτα ,όταν τα 4 απο τα 6 σημεία στην Ψάθα κρίνονται ... ακατάλληλα για κολύμβηση.Πως θα προσελκύσουμε κόσμο ώστε να δουλέψουν και οι επαγγελματίες της περιοχής; Πως θα επανεκινηθεί η οικονομία του τόπου ; Απο μόνο του το φυσικό τοπίο δεν αρκεί χρειάζεται ενίσχυση και απο τον Δήμο..

Μετά βγαίνουμε και διαφημίζουμε σε βίντεο-σπότ την περιοχή αλλά δίχως να έχουμε σωστές υποδομές(για την ακρίβεια υποδομές δεκαετιών 80' - 90')..

Υ.Γ : Με τις ντουζιέρες τι θα γίνει ; όταν στο Πόρτο Γερμενό οι λουόμενοι κάνουν ουρά στη μοναδική ντουζιέρα της μεσσαίας παραλίας(με παρέμβαση του site newspull.gr) δεν θα πρέπει και άλλες να τοποθετηθούν σε όλες τις μεγάλες παραλίες ; 


Αυτά τα εύκολα προς το παρόν...


"ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ"


ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 16 ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΠΙΝΑΚΕΣ) - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ


Read More

ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 16 ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΠΙΝΑΚΕΣ) - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ

Ιανουαρίου 20, 2021 1

 


Η κατάταξη των ιστότοπων γίνεται βάση των στοιχείων της μεγαλύτερης παγκοσμίως πλατφόρμας μέτρησης επισκεψιμότητας alexa.com.

Βρήκαμε 16 γνωστές ηλεκτρονικές εφημερίδες της Δυτικής Αττικής και τις τοποθετήσαμε απο το 1 εώς το 16 βάση  της κατάταξης που λαμβάνουν στην ΕΛΛΑΔΑ απο το alexa.com την 19-1-2021.

Επίσης τοποθετήσαμε απο το 1 εως το 5 με τα ίδια κριτήρια τα επίσημα sites των Δήμων της Δυτικής Αττικής....

Η κατάταξη μας αφορά ιστότοπους με κατάταξη-alexa απο 25.000 μέχρι το Ν1.Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες εκατομύρια ιστότοποι και η alexa δεν τους μετρά όλους αλλά μόνο τους πρώτους 25-30 χιλιάδες.Το ίδιο κάνει και σε παγκόσμια κλίμακα όπου μετρά μόνο τους ιστότοπους με κατάταξη κάτω απο 30 εκατομμύρια εώς το Ν1 παγκοσμίως όπου συνήθως είναι το google.com(παγκοσμίως οι ιστότοποι είναι δισεκατομύρια).

Read More

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Στη Θήβα το φυσικό αέριο! Επιλέχθηκαν ήδη οι εργολάβοι

Ιανουαρίου 19, 2021 0

 


Σε ρυθμό υλοποίησης μπαίνει πλέον το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) καθώς, μετά την τοποθέτηση εργολάβων στη Θρακη, σειρά έχουν τώρα οι τρεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Την κοινοπραξία Intrakat-ΕΡΓΩ και την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ έχει ανακηρύξει η ΔΕΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προσωρινούς αναδόχους των διαγωνισμών για την κατασκευή των έργων δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία και τις πόλεις Χαλκίδα-Θήβα, αντίστοιχα...

Διαβάστε περισσότερα »
Read More

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Βίλια - Κριεκούκι : Κλειστοί και αύριο οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά)

Ιανουαρίου 18, 2021 0

 


Με απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) στις Δημοτικές Ενότητες Βιλίων κι Ερυθρών θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους και την Τρίτη 19/1/20201, εξαιτίας των παρατεινόμενων έντονων καιρικών φαινομένων με υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

---

Διαβάστε το Newspull .. ΤΟΠΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ,ΒΟΙΩΤΙΑ,ΑΡΘΡΑ,ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΑΜΥΝΑ .....Read More

Χιονισμένες Ερυθρές Αττικής σε video (drone)

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

KΛEIΣTOI OI ΠAIΔIKOI ΣTAΘMOI KAI TA ΣXOΛEIA THΣ ΠPΩTOBAΘMIAΣ ΣΕ ΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΕΣ ΤΗ ΔEYTEPA , 18/1/2021

Ιανουαρίου 17, 2021 0

 


ME AΠOΦAΣH TOY ΔHMAPXOY XPHΣTOY E. ΣTAΘH, KΛEIΣTA ΘA ΠAPAMEINOYN OI ΠAIΔIKOI ΣTAΘMOI, KAΘΩΣ KAI TA ΣXOΛEIA THΣ ΠPΩTOBAΘMIAΣ EKΠAIΔEYΣHΣ (NHΠIAΓΩΓEIA, ΔHMOTIKA) ΓIA ΠPOΛHΠTIKOYΣ ΛOΓOYΣ, ΣTIΣ ΔHMOTIKEΣ ENOTHTEΣ TΩN BIΛIΩN KAI TΩN EPYΘPΩN TOY ΔHMOY MANΔPAΣ- EIΔYΛΛIAΣ, TH ΔEYTEPA , 18/1/2021, ΛOΓΩ YΠEPBOΛIKA XAMHΛHΣ ΘEPMOKPAΣIAΣ KAI ΣΦOΔPOY ΠAΓETOY, ENOΨEI TΩN ENTONΩN KAIPIKΩN ΦAINOMENΩN.

Read More

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Τα πρώτα χιόνια στον Κιθαιρώνα(video)

Ας ελπίσουμε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο απο πέρυσι : "Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας"

Ιανουαρίου 15, 2021 0


Σχόλιο ΕΡΥΘΡΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙ : Ας ελπίσουμε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο απο πέρυσι και εφόσον η κακοκαιρία δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα με το 2020.Ναι μεν οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες όμως έχουμε την εντύπωση ότι κάτι καλύτερο θα μπορούσε να είχε γίνει με τις περιοχές που παρέμεναν αποκλεισμένες στο χιόνι (πχ Άγιος Νεκτάριος Βιλίων) και αφού ήδη είχε κάνει το πέρασμά του  ο "Ηφαιστίωνας" ...

Η ανακοίνωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας :

Στο πλαίσιο της ευρύτερης ετοιμότητας των Υπηρεσιών του Δήμου για τη χειμερινή περίοδο αλλά και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων των ημερών και των εξ αυτών ενδεχόμενων προβλημάτων, προχώρησε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε την Πέμπτη 14/1/2021 κατόπιν προσκλήσεως (12/1/2021) του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη.

Στη διαδικασία της συνεδρίασης τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα λόγω Covid-19, με τη δυνατότητα συμμετοχής μέχρι επτά (7) άτομα.

Με στόχο τη αποτελεσματικότερη προστασία αναπτύχθηκαν οι θέσεις των συμμετεχόντων και αναζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση.

Όλοι οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών τους αρμοδιοτήτων, υπογράμμισαν ότι είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:

ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κος Παναγιώτης Κολοβέντζος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μάνδρας κος Δημήτρης Μπατσαράς, ο Διοικητής Τροχαίας Ελευσίνας κος Βασίλης Ράπτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτ. Αττικής κος Δημήτρης Πατράκης, ο Αντισμήναρχος της 112 ΠΜ κος Δημήτρης Ελένης, ο κος Θανάσης Μαλιώρας από το Δασαρχείο Αιγάλεω, η κα Φλώρα Ρεντούμη από την Περιφέρεια Αττικής.


Read More

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας : Ανακοίνωση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού

Ιανουαρίου 13, 2021 0

 


Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι έξι (26) ατόμων χρονικής διαρκείας από την ημερομηνία πρόσληψης και έως 05/07/2021, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως αυτές αναγράφονται, στον πίνακα Α, προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες ενάντια στον κορωνοϊό και την αποφυγή διασποράς του, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα ) προσόντα.

Βρείτε στα επισυναπτόμενα έγγραφα την ανακοίνωση , την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση: aliaskou@mandras-eidyllias.gr

Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε (5) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει στις 12/01/2021 που είναι η επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος.  Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας Δευτέρα 18/1/2021 που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης.

Τα όποια ερωτήματα αφορούν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση θα απαντώνται μόνο τηλεφωνικά ( 2132014926 & 2132014961).

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΔΩ


ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSPULL.GR

Read More

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021

Αυστηρό Lockdown σε όλη τη Βοιωτία

Ιανουαρίου 11, 2021 0


 Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:


H λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

H λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Περιφερειακής Ενότητας .

H παραπομπή της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας  και η εξέταση των σχετικών δεικτών στην τακτική συνεδρίαση της την Παρασκευή 15/11.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 12/01/2021 και ώρα 06:00 μέχρι την Δευτέρα 18/01/2021 και ώρα 06:00.


Πηγή: skai.grRead More

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

Ανατίναξαν το ΑΤΜ στον Αυλώνα - Η ίδια σπείρα που ανατίναξε το ΑΤΜ στο Κριεκούκι εκτιμά η Αστυνομία!

Ιανουαρίου 07, 2021 0

 


Για τρίτη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, χτύπησε η σπείρα που ανατινάζει ΑΤΜ σε περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα της Βοιωτίας με την Αττική! Στόχος της, αυτή τη φορά, ήταν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα.


Ήταν λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν η ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο υποκατάστημα, επί της περιφερειακής οδού Αθηνών- Χαλκίδας. Οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν τις κασετίνες του ΑΤΜ που περιείχαν άγνωστο ποσό και εξαφανίστηκαν, προτού εμφανιστούν τα πρώτα περιπολικά, χωρίς να εντοπιστούν παρά τις συνεχείς αναζητήσεις.

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνες εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας σπείρας στην οποία ανήκουν οι τέσσερις κουκουλοφόροι οι οποίοι εισέβαλαν στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απείλησαν τον φύλακα και στη συνέχεια ανατίναξαν με εκρηκτικά το ΑΤΜ. Με τον ίδιο τρόπο είχαν ανατινάξει τρεις άγνωστοι στις 20 Δεκεμβρίου το ΑΤΜ τράπεζας στις Ερυθρές, αφού πρώτα έδεσαν με συρματόσχοινο τα ρολά ασφαλείας και τα "ξήλωσαν" τραβώντας τα με αυτοκίνητο.

Απο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


Read More

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

Αυστηρό Lockdown και στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων Βοιωτίας

Ιανουαρίου 05, 2021 0


 Σε αυστηρό Lockdown και ο Αλίαρτος στην Βοιωτία.


Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:


Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00΄ έως τις 05:00΄ απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.


Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00΄ μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.


Πηγή: skai.grRead More

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

80χρονος στις Θεσπιές έφαγε πρόστιμο επειδή πήγε στο Φαρμακείο!!!

Ιανουαρίου 03, 2021 0

 


Με ιδιαίτερη αυστηρότητα, που σε ορισμένες  περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της υπερβολής, οι διωκτικές αρχές επιβάλλουν πρόστιμα για την μην τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.


 Aκριβά θα κληθεί να πληρώσει τη μετακίνησή του προς το φαρμακείο, ένας δημότης Θεσπιών


Συνέχεια Εδώ

Read More

Post Top Ad

Your Ad Spot